Hier vind je carrière inspiratie om je carrière te laten bruisen.

Hoe weet ik of een studie of carrièrerichting bij me past?

Er zijn in Nederland meer dan 1000 verschillende opleidingen en studies en veel verschillende loopbaan mogelijkheden. Hoe weet je of een studie of carrièrerichting bij je past?

Vaak wordt er voor het maken van een carrière of studiekeuze (zeker bij een studiekeuze) allereerst gekeken naar wat iemand goed kan, dus naar iemands talenten en kwaliteiten. Dat is zeker belangrijk maar het geeft je onvoldoende inzicht in wat er goed bij je past. 
Ergens goed in zijn of talent voor hebben, hoeft namelijk nog niet te betekenen dat je er ook energie van krijgt of voldoening uit haalt.

Een tweede middel dat vaak wordt gebruikt om erachter te komen of iets bij je past, is het doen van een beroepentest waarbij wordt gekeken naar je interesses. Kijken naar wat je interessant vindt, is ook belangrijk, maar wat bij zowel de talententest als de beroepentest onvoldoende aan bod komt, is wat jou als persoon drijft.

Om erachter te komen wat er bij je past, is het daarom belangrijk om te kijken naar je drijfveren. 
Drijfveren zijn belangrijke principes die bepalen wat jij belangrijk vindt, waar je van houdt en wat je voorkeur heeft. Ze vormen de basis van jouw karakter, gedrag en de keuzes die je maakt. Voorbeelden van drijfveren zijn avontuur, plezier, zekerheid, flexibiliteit, persoonlijke ontwikkeling, groei, vrijheid, plezier, passie of (financiële) onafhankelijkheid.
Door keuzes te maken en acties te nemen die invulling geven aan je drijfveren ervaren de meeste mensen geluk en voldoening.

Iedereen heeft eigen en unieke drijfveren. Je kunt voor ieder onderdeel van je leven (bijvoorbeeld gezin/relatie, persoonlijke ontwikkeling, woning, vrije tijd, carrière etc.) andere drijfveren hebben. 

Hoe kom je er nou achter wat voor jou belangrijke drijfveren zijn op carrière vlak? 
Dat doe je door jezelf af te vragen wat werk jou oplevert. Daarvoor moet je vaak wel even een paar keer doorvragen. Bijvoorbeeld: door werk verdien ik geld, met dit geld kan ik mijn huis betalen, daardoor ervaar ik zekerheid. Het kan ook zijn dat je door je werk met leuke collega's samenwerkt, dat er veel wordt gelachen en dat dat je weer plezier oplevert. (Een ezelsbruggetje: veel drijfveren eindigen op eid/eit!)

En als je eenmaal weet welke drijfveer voor jou belangrijk is op carrièrevlak, dan is het zaak om te bepalen welke dingen invulling geven aan die drijfveer. Dat is voor iedereen persoonlijk. 
Is voor jou bijvoorbeeld vrijheid een belangrijke drijfveer, dan zou het starten van een onderneming bijvoorbeeld iets kunnen zijn waar je gelukkig van wordt. Of juist een baan waarin je vrij wordt gelaten door je manager en je veel verantwoordelijkheden krijgt. Of juist een baan waarin je veel reist en buiten de deur werkt. 


Er zijn meerdere manieren om te ontdekken wat jouw drijfveren zijn. In het coachtraject krijg je diverse opdrachten die je daar inzicht in geven en ook die je vervolgens inzicht geven in welke dingen voor jou invulling geven aan die drijfveren.

Wil je aan de slag om aan de hand van jouw drijfveren een studie of carrièrerichting te kiezen? Stuur me dan een berichtje via femke@fgcareercompany.nl en we kijken samen wat ik voor jou kan betekenen.

Carrière inspiratie: de banen combi

Bij het creëren van werkgeluk zie ik in de praktijk steeds vaker mensen kiezen voor het (tijdelijk) combineren van meerdere soorten werk. En het is een fenomeen dat steeds populairder wordt in Nederland. In het NRC las ik dat er zelfs een term bedacht is voor mensen die zich hieraan wagen: de 'slashie' (doelend op het '/' teken). Ik leg je uit waarom combineren goed kan werken en ook twee praktische tips.

Het komt vaker voor dan je denkt en wordt steeds populairder, het combineren van banen! En dan natuurlijk vooral de banen die veel van elkaar verschillen zoals boekhouder & yogadocent of advocaat & barista. Zoals je wellicht al kunt raden worden deze banen niet alleen gecombineerd om meer geld in het laatje te brengen, zoals men dat vroeger voornamelijk deed. Het kan zeker een mooi voordeel opleveren, maar er is meer.

En dan begin ik met de afwisseling.
Er zijn namelijk behoorlijk wat mensen die één baan maar saai vinden. Iedere dag hetzelfde werk, dezelfde omgeving en collega's, bah! Een banencombi is een geweldige manier om je carrière een frisse impuls te geven. Er zijn tal van leuke voorbeelden te noemen waarbij de meest opvallende banen combi's natuurlijk de banen zijn die heel verschillend zijn, net zoals de voorbeelden die ik eerder gaf.
Bijkomend voordeel is dat je jezelf niet beperkt tot één vakgebied en op meerdere gebieden blijft ontplooien.

Dan zie ik vaak ook nog een andere reden voorbijkomen en dat is dat bij een carrière switch het roer nog niet gelijk volledig om hoeft. Het combineren van banen is dan een mooie eerste stap richting een andere carrière waarbij je je oorspronkelijke baan nog even aanhoudt. In beide functies werk je parttime. Vaak is de boost van een nieuwe uitdaging zo groot, dat het gelijk meer werkgeluk oplevert, ook als je je oorspronkelijke werk blijft doen. Na verloop van tijd kun je dan definitief de knoop doorhakken en weet je zeker dat je de juiste keuze hebt gemaakt. Of je blijft combineren natuurlijk, dat kan ook.

En ook voor startende ondernemers is er een voordeel: financiële zekerheid. En dan gaat het vooral om startende ondernemers waarvan de onderneming nog niet (voldoende) winstgevend is. Het geeft je als ondernemer rustig de tijd om de markt te verkennen, klanten te werven en je imperium op te bouwen, terwijl het salaris vanuit je parttime functie in dienstverband nog wel iedere maand op je rekening wordt gestort.

Lijkt de banen combi jou ook iets, dan heb ik nog twee praktische tips voor je:

- Heb je een (vast) dienstverband? Check dan je arbeidsovereenkomst op artikelen over nevenactiviteiten. Niet iedere werkgever staat namelijk nevenactiviteiten zomaar toe. Dat heeft bijvoorbeeld te maken met werkgeversaansprakelijkheid of overbelasting van de werknemer. De aanwezigheid van een artikel hoeft niet te betekenen dat je hierover geen aanvullende afspraken kunt maken. Leg de afspraken die je maakt wel altijd schriftelijk vast.

- Ga je twee banen in dienstverband combineren? Let dan op bij welke functie je de loonheffingskorting aan zet. Van onze belastingdienst mag je namelijk bij één functie de loonheffingskorting aanzetten. Vaak wordt je dit bij aanvang dienstverband gevraagd door de salarisadministratie. Op zich wordt alles achteraf verrekend bij je aangifte, maar voorkom dat je honderden euro's moet terugbetalen omdat bij beide functies de loonheffingskorting op ja stond.

Artikel NRC:
- Persoonlijke lessen van een slashie (NRC 2018)

5 tips voor een sterk CV

Met een CV kun je een goede eerste indruk maken. Hoe zorg je ervoor dat een recruiter na het lezen van jouw CV juist jou wil spreken? Ik geef je graag 5 tips voor sterk cv.

Ik heb in de tijd dat ik werkte als corporate recruiter duizenden CV's voorbij zien komen. Ik ben denk ik alles wel zo'n beetje tegengekomen als het gaat om lay-out, indeling, teksten, foto's en lettertypes. Wat maakt nou dat een CV opvalt voor een recruiter?

Om te begrijpen wat wel en niet werkt, vertel ik je eerst hoe recruiters te werk gaan. Een gemiddelde recruiter, zeker in deze tijd, zoekt kandidaten voor een groot aantal vacatures tegelijk. Efficiënt omgaan met tijd is voor recruiters essentieel. Het screenen van CV's is een tijdrovende klus en om zo snel mogelijk voor goede kandidaten te zorgen, heb je weinig tijd om CV's uitgebreid te lezen. Uit onderzoek is gebleken dat recruiters gemiddeld 6 seconden de tijd nemen om een cv te lezen, dat is niet veel!

Je hebt dus 6 seconden de tijd om een verpletterende indruk te maken. Ik geef je 5 tips om ervoor te zorgen dat jouw CV eruit springt!

1. Lay-out
Kies voor een overzichtelijke lay-out. Geen bloemetjes, hartjes of veel verschillende kleuren en lettertypen (het gebeurt vaker dan je denkt). Dit leidt af van waar het om gaat. Gebruik zwart, wit of grijstinten en een zakelijk lettertype. Je kunt zwarte lijnen gebruiken om verschillende onderdelen in je CV te onderscheiden. Met een eenvoudige en zakelijke stijl sla je de plank eigenlijk nooit mis.

2. Kort en krachtig.
Houdt je CV kort en krachtig. Gebruik bijvoorbeeld steekwoorden in plaats van lange zinnen. Twee pagina's is de max. Wil je toch meerdere pagina's? Zorg er dan voor dat alle relevante informatie op de eerste pagina staat.

3. De Ja knik methode.
Recruiters zijn op zoek naar belangrijke steekwoorden. Dat gaat om specifieke ervaring en competenties die genoemd worden in de vacaturetekst. Tijdens het scannen van jouw CV moet een recruiter de checklist voor de vacature kunnen afvinken. Dat noem ik de ja knik stand. Ja, ja, ja, check, ja, check en.. match! Zorg ervoor dat alle vereiste ervaring en competenties opvallen in jouw CV, in steekwoorden en bijvoorbeeld dik gedrukt.

4. Vraag feedback
Check bij mensen in je omgeving (die bijvoorbeeld onlangs succesvol hebben gesolliciteerd) wat ze van jouw CV vinden. Vaak krijg je waardevolle feedback die je handig kunt gebruiken om je CV nog sterker te maken.

5. Foto
Recruiters willen weten of een kandidaat representatief is. Een goede foto op je CV helpt daarbij. Kies voor een duidelijk foto waar je fris en netjes en (licht) zakelijk opstaat. Dus niet die bikinifoto, die foto met ongewassen haren of die leuke vakantiefoto waarop je een glas wijn vasthoudt (ook dit kwam voorbij...).

Heel veel succes!

Wil je persoonlijk advies bij het maken van jouw CV? Volg dan de module Personal Branding & Netwerk, waarbij we samen aan de slag gaan om jouw sollicitatie authentiek en krachtig neer te zetten.