Over mij

10 jaar geleden stond ik op een geheel andere plek. Ik was afgestudeerd en aangenomen bij een professioneel advocatenkantoor in Den Haag. Ik had  een volwaardige baan met goede arbeidsvoorwaarden en daarnaast een druk sociaal leven. Ik voelde me on top of the world. Hier had ik jaren mijn best voor gedaan, deze plek bereiken was mijn doel. Het plaatje leek compleet.

Helaas was de realiteit anders. 
Ik denk dat het twee weken duurde voordat ik begon te twijfelen of dit, de advocatuur, wel iets voor mij was. Ik haalde geen energie uit het werk wat ik deed dat grotendeels bestond uit lange epistels schrijven en weinig interactie met anderen bevatte. Ik had daarnaast geen klik met de type mensen in het vak en ik was in mijn werk bezig met alles dat wars was van verbinden. Ik vond dat de tegenpartij ook een punt had en ik wilde niet ten koste van alles winnen. Dat gaf mij alles behalve voldoening.

Ik heb mezelf de tijd gegeven om te wennen, misschien zou het gevoel van voldoening later komen. Ik heb daarom mijn best gedaan om het te laten slagen en om het vol te houden, maar diep in mijn hart wist ik dat dit niet mijn plek was. Het gevoel van voldoening kwam niet.

Sterker nog, het kostte me zoveel energie, dat ik na 1,5 jaar besloot om mijn toga aan de wilgen te hangen. Een opluchting. Maar ook paniek, wat moet ik nu?

Ik ben aan de slag gegaan met een loopbaancoach en voor het eerst van mijn leven echt gaan kijken naar mijn authentieke ‘ik’: wat er voor mij belangrijk is, wat ik echt wil, wat ik moeiteloos kan, waar ik energie van krijg en wat me voldoening geeft.

Mijn drijfveren waren mij kraakhelder: vrijheid, ondernemerschap, interactie, verbinden en persoonlijke ontwikkeling. Daar krijg ik energie van. Ik heb dit vertaald naar een concrete loopbaan en ben aan de slag gegaan in het HR vak (Human Resources). Tijdens één van de laatste coaching sessies heb ik ook een droomdoel bepaald en daarvoor een punt op de horizon gezet: over 10 jaar ben ik ondernemer.

Ik werk sinds 2012 met veel plezier in het HR vak en inmiddels als HR Business Partner. Ik kan uren vertellen waarom ik het HR vak zo leuk vindt, het past heel goed bij me. Op persoonlijk vlak heb ik diverse trainingen gevolgd die me hebben ondersteund in mijn persoonlijke ontwikkeling, met focus op authenticiteit en persoonlijk leiderschap.

Begin 2019 heb ik mijn punt op de horizon waar gemaakt. Ik ben naast mijn carrière in het bedrijfsleven een eigen onderneming gestart. Zowel zakelijk als in mijn vrije tijd werd er vaak een beroep gedaan op mijn expertise, het begeleiden van mensen in hun carrière. Via mijn bedrijf Fulfillment & Growth Career Company heb ik een professioneel format ontwikkeld om jaarlijks een aantal Young Professionals op weg help naar een loopbaan waar ze echt gelukkig van worden. Ik sta daarbij voor kwaliteit en resultaat en geef door waarvan ik weet dat het effectief en krachtig werkt.


 Ik ben trots op het Young Professional coachtraject dat ik met zoveel toewijding en zorg heb ontwikkeld. Ik zie hoeveel verschil het in levensgeluk voor anderen maakt om weer plezier, energie en drive te voelen. Om toekomstperspectief te hebben. Ik gun dat iedereen.

Warme groet, Femke 


FG Career Company


FG

FG staat voor Fulfillment & Growth
Fulfillment staat volgens het Engelse woordenboek voor: "a feeling of happiness because you are doing what you intended to do in life". 
Growth staat voor: "development and progress", groei en ontwikkeling.

Missie

Het is mijn missie om zoveel mogelijk werkgeluk door te geven. Ik geloof erin dat meer werkgeluk zorgt voor een mooiere wereld. Een wereld waarin ieder mens zich persoonlijk kan ontwikkelen en van betekenis kan zijn.