Over mij

10 jaar geleden stond ik op een geheel andere plek. Ik was afgestudeerd, ambitieus, ik had een baan als advocaat, ik werkte bij een professioneel kantoor in Den Haag, ik mocht dagelijks eerste klas reizen, ik had een dijk van een salaris, een appartement bemachtigd in de binnenstad van Leiden en een druk sociaal leven. Ik voelde me on top of the world. Hier had ik jaren mijn best voor gedaan, deze plek bereiken was mijn doel en ik had het voor elkaar. Kortom, mijn plaatje was compleet.

Helaas was de realiteit anders. 
Ik denk dat het twee weken duurde voordat ik begon te twijfelen of dit, de advocatuur, wel iets voor mij was. Ik haalde geen energie uit het werk wat ik deed, ik zat dagen alleen op mijn kamer stukken te typen, ik had geen klik met de type mensen in het vak en ik was in mijn werk bezig met alles wat wars was van verbinden. Ik vond dat de tegenpartij ook een punt had en ik wilde niet ten koste van alles winnen. Dat gaf mij alles behalve voldoening.

Ik heb mezelf de tijd gegeven om te wennen, misschien zou het gevoel van voldoening later komen. Ik heb daarom mijn best gedaan om het te laten slagen en om het vol te houden, maar diep in mijn hart wist ik dat dit niet mijn plek was. Het gevoel van voldoening kwam niet.

Sterker nog, het kostte me zoveel energie, dat mijn leven helemaal niet meer leuk aanvoelde. Ik was moe en uitgeblust. Ik ben daarom na 1,5 jaar gestopt. Ik besloot om mijn toga aan de wilgen te hangen. Een opluchting. Maar ook paniek, wat moet ik nu? Het voelde alsof ik had gefaald.

Ik ben aan de slag gegaan met een loopbaancoach en voor het eerst van mijn leven echt gaan kijken naar wat er voor mij belangrijk is. Ik ben gaan ontdekken wat ik leuk vind, waar ik energie van krijg, wat me voldoening geeft en waar ik gelukkig van word.

De loopbaan coaching was een beginpunt van het realiseren van mijn mooiste loopbaan. 
Mijn carrière drijfveren waren mij kraakhelder: vrijheid, verbinden, authenticiteit en plezier. Daar haal ik oneindig veel voldoening uit. Ik heb tijdens één van de laatste sessies voor mezelf een punt op de horizon gezet, over 10 jaar ben ik ondernemer.

In de jaren daarna ben ik aan de slag gegaan in het HR vak. Ik ben gaan verbinden en heb met plezier honderden mensen op weg geholpen in hun carrière. Op persoonlijk vlak heb ik diverse trainingen gevolgd die me hebben ondersteund in authentiek leven, dicht bij mezelf blijven.

Begin 2019 heb ik mijn punt op de horizon waar gemaakt. Ik ben een eigen onderneming gestart, waarbij ik young professionals op weg help naar werkgeluk. Vanuit authenticiteit, plezier, kwaliteit en resultaat, dat is waar ik voor sta. Ik gebruik alles waarvan ik weet dat het effectief werkt en geef dat door.


Ik zie hoeveel verschil het in levensgeluk voor anderen maakt om weer plezier, energie en drive te voelen. Om toekomstperspectief te hebben. Mijn manier van coachen raakt en werkt, iedere keer weer. Dus ik ga ermee door, want meer werkgeluk maakt de wereld mooier.

 
Liefs Femke 


FG Career Company


FG

FG staat voor Fulfillment & Growth
... en mijn voornamen: Femke Geertruida.
Fulfillment staat volgens het Engelse woordenboek voor: "a feeling of happiness because you are doing what you intended to do in life". 
Growth staat voor: "development and progress", groei en ontwikkeling.

Missie

Het is mijn missie om zoveel mogelijk werkgeluk door te geven. Ik geloof erin dat meer werkgeluk zorgt voor een mooiere wereld. Een wereld waarin ieder mens zich persoonlijk kan ontwikkelen en van betekenis kan zijn.